Huidige stand
€ 812.509,00
Streefbedrag: € 400.000

Stelletje boeven

pas zelf opgesloten in de cel gingen er voor deze Indiase evangelist deuren open

Het kan raar lopen in een christenleven. Zo word je als goeddoend volgeling van Jezus tot misdadiger bestempeld, maar gaan er geestelijk gezien deuren open op het moment dat je zelf word opgesloten.   

Het kan raar lopen in een christenleven, weet dit gezin uit India. Vader Sanjeevaiah en moeder Sulochana ontfermden zich jarenlang over 15 weeskinderen, die ze naast hun eigen twee kinderen onderdak gaven en opvoedden. Totdat er op een ochtend niet de gebruikelijke schoolbus, maar een overvalwagen voor de deur stond en de kinderen werden afgevoerd richting het politiebureau. Ook vader en zijn zoon Jaswant moesten mee. Ze werden ervan verdacht de weeskinderen te hebben ontvoerd en gedwongen tot het christelijk geloof. Of de aanklacht terecht was deed er kennelijk niet toe, want een maand lang zaten de twee als een stelletje boeven opgesloten. 
Wie erachter deze duistere streek zat? Sanjeevaiah heeft wel een vermoeden. Rond zijn huis hangen al jaren opvallend veel oranje vlaggen: symbolen van agressief hindoe-nationalisme, opgehangen door de buren. Dat moest een keer fout aflopen.
Toch wil Sanjeevaiah nog iets kwijt. Jarenlang heeft hij geprobeerd om in de gevangenis te evangeliseren. Tevergeefs, de politie liet hem niet binnen. Toen hij als „boef” zelf werd opgesloten, ging die deur voor hem wél open. Hij vertelt dat vijf celgenoten tot geloof kwamen. Met een glimlach voegt hij eraan toe dat hij wel weet wie er wérkelijk achter deze ’duistere streek’ zat: God Zelf. En als dat zo is, kan het inderdaad raar lopen in een christenleven.

 

Contact

Draagt Elkanders Lasten:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
Ten name van:
Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van