Huidige stand
€ 812.509,00
Streefbedrag: € 400.000

„Ik maak álle dingen nieuw”

Neha's afschuwelijk verleden achtervolgt haar nog dagelijks; ze klampt zich vast aan Christus' belofte

Rond Oud en Nieuw is het een vaak gehoorde tekst, die uit  Openbaringen 21: „Zie, Ik maak alle dingen nieuw”. Als er íémand is die zich aan deze belofte vastklampt, dan is het de jonge vrouw die u hier ziet: Neha Bik (22). Ze lacht hier wel vrolijk, maar toen ik haar ergens in het noorden van India sprak, waren er tranen. Wat Neha in haar jonge leven aan verschrikkelijks heeft meegemaakt, grenst aan het ongelofelijke.
 

Op haar twaalfde overleden haar ouders en kwam Neha in een stiefgezin terecht. Daar werd ze tien keer misbruikt door de mannen in dat huis, onder wie haar zwager. Op haar vijftiende volgde uithuwelijking aan een vriend van die zwager. Al snel bleek Neha zwanger te zijn van een meisje (veel Indiërs willen dat weten omdat ze liever een jongetje krijgen). Neha werd gedwongen tot een abortus, maar dat was niet genoeg voor haar echtgenoot en die stuurde Neha terug naar haar stieffamilie. Ze raakte opnieuw zwanger – waarschijnlijk door de zwager. Dit keer bleek ze een jongetje bij zich te dragen. Enkele dagen nadat ze het ter wereld had gebracht, stond een jaloerse ex-man vóór haar en vergreep zich aan het kind. In de armen van zijn moeder werd het ventje om het leven gebracht.
Door die ervaring stortte Neha’s wereld in en raakte ze zwaar depressief.
Daarin veranderde pas iets toen een zus van haar aanbood vurig en aanhoudend voor haar te bidden. Zij was christen geworden en wist: God doet wonderen. „Na enkele dagen voelde ik dat mijn krachten terugkwamen”, vertelt Neha. Het was voor haar tevens hét moment dat ze tot geloof in de Heere Jezus kwam.
Neha zit nu op een Bijbelschool en wil graag het Evangelie gaan brengen bij meisjes die net als zij misbruikt zijn. Dat wil niet zeggen dat ze de pijn van toen te boven is. „Het moment dat mijn baby werd vermoord, ik krijg het niet uit mijn gedachten.”
Zal Neha een keer dat oude leven finaal mogen inruilen voor een nieuw begin? Een streep in de tijd gaat dat verschil niet maken; wél die belofte van Christus. Daarom is Hij haar houwvast: „Zie, Ik maak álle dingen nieuw”.

 

Contact

Draagt Elkanders Lasten:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
Ten name van:
Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van