Huidige stand
€ 812.509,00
Streefbedrag: € 400.000

In hun eigen huis als ratten in de val

echtpaar werd 's nachts aangevallen door radikale hindoes

Ze worden hun huis uitgejaagd en op straat gezet – christenen in India maken het mee omdat radicale hindoes hen naar het leven staan. Het omgekeerde gebeurt ook: dat ze in huis worden overvallen en daar als ratten in de val komen te zitten.

Het overkwam het echtpaar Vijendra Singh (32) en zijn vrouw Santha (24). Wat zij in het echt meemaakten, beleven wij soms in onze slaap – tijdens een nachtmerrie, waaruit je dan badend in het zweet wakker schrikt.
Vijendra en Santha zijn christen en wonen in een dorp op het platteland van de Zuid-Indiase deelstaat Chhattisgarh. In hun buurt worden ze omringd door hindoefamilies, maar nooit hadden ze iets van hen te vrezen.
Op 20 oktober 2017 werd dat anders. Toen werd hun huis bestormd door een groep hindoeradicalen. Terwijl de twee lagen te slapen werden ze gewekt door gestommel en geschreeuw: „Kom jullie huis uit!”, klonk het. In plaats daarvan sloten de twee zich op in hun kamer. Hun 5-jarige zoontje wisten ze nog net op tijd bij zich te halen.
Toen ze brekend glas hoorden en luide voetstappen op de vloer, wisten Vijendra en Santha wat er was gebeurd: de groep was het huis binnen gedrongen en kon elk moment de deur van hun kamer intrappen. Een snel telefoontje naar de buren bracht nog net uitkomst. Daarin smeekten ze hen de politie te bellen. Vlak voordat die arriveerde vluchtte de groep het huis uit. 
Er is nu een jaar verstreken en enkele indringers zijn opgepakt. Maar tot een rechtszaak is het nog niet gekomen. Vijendra en Santha  voelen zich kwetsbaar, want de kans dat iemand wraak komt nemen is levensgroot. Verhuizen, weg uit deze vijandige buurt, is nog het enige wat soelaas kan bieden, maar waar moeten ze heen?
Het verhaal van Vijendra en Santha is niet uniek; tal van christenen in India leven in vrees voor zulke aanvallen. Ze willen graag meer voor elkaar doen zodra gevaar dreigt. Snel ter plaatse zijn bij voorbeeld om hulp te bieden en daders aan te klagen. Met onze actie helpen we hen daarbij. Doet u mee?

 

Contact

Draagt Elkanders Lasten:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
Ten name van:
Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van