Huidige stand
€ 812.509,00
Streefbedrag: € 400.000

Heb ik dat gedroomd?

nachtelijke vlucht uit hotel bleek achteraf toch niet helemaal onzinnig

Heb ik dat nou gedroomd, of was het echt? Iedereen stelt zichzelf die vraag wel eens, denk ik. Zodra ik in India ben herinner ik me altijd weer de nacht dat die vraag bij mij boven kwam.

.
Het is alweer een dikke tien jaar geleden dat ik ergens in de Indiase deelstaat Andra Pradesh op een hotelkamertje lag te slapen toen ik midden in de nacht plots wakker werd doordat mijn bed trilde. Tenminste, dat meende ik te voelen. Dus flitste het door mij heen: een aardbeving!  Ik stapte uit bed, snelde mijn kamertje uit, de gang door richting de trap naar beneden.
Daar bleek alles stil en verlaten, maar ik liet me niet van de wijs brengen: snel naar buiten en wachten wat er verder zou gebeuren. In ieder geval verwachtte ik meer hotelgasten die zich uit de voeten maakten.
Intussen was het om mij heen aardedonker en het doordringende geluid van cicades priemde in mijn oren.
Na twee, drie  minuten wachten stond ik daar nóg in mijn eentje en al snel daarna begon de twijfel te knagen: heb ik die trillingen dan tóch gedroomd? Prettig voelde dat niet: in je pyama allenig in de buitenlucht.
Toen ook de volgende minuten niemand zich bij me voegde, wist ik het antwoord op mijn vraag: ik had die beving gedroomd, dus gauw terug het hotel in en: slápen. 
De rest van die nacht heb ik prima geslapen, en 's ochtends deed ik alsof er die nacht niets met mij was gebeurd - dat leedvermaak over een "vluchtende gast-met-nachtmerrie" gunde ik niemand.
Tijdens het ontbijt wisselde ik met mijn buurman een paar woorden. „Heb je het al gehoord?", zei hij. „Nee", reageerde  ik, wat?"  „Vannacht is er in een naburige deelstaat een aardbeving geweest". 
Ik heb gedaan of ik van niets wist, maar door mijn hoofd siste het: dus tóch, dus tóch
..

 

            

   

Contact

Draagt Elkanders Lasten:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
Ten name van:
Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van