Huidige stand
€ 812.509,00
Streefbedrag: € 400.000

Bed verschuiven

Je bed verschuiven. Dat doe je meestal niet vaak. In India deed ik het meermalen

Hotelpersoneel  moet het gehoord hebben: dat iemand 's nachts met zijn bed aan het schuiven was. Die iemand was ik. Meerdere keren heb ik in India mijn bed op een andere plek gezet. Vanwege kakkerlakken, een kapotte deur, of vanwege ondragelijke hitte.

 

In 4-sterren-hotels zal het niet nodig zijn: je bed verschuiven om te kunnen slapen. Maar de hotels waar ik doorgaans verblijf als ik voor de RD-actie op pad ben? Die hebben meestal wat minder sterren. Dat is helemaal niet erg, lekker goedkoop zelfs, maar soms dienen de minpuntjes zich bij het donker worden aan.
Zeker drie keer ben ik in de jaren dat ik India bezocht met mijn hotelbed aan het duwen en trekken geslagen om te kunnen slapen.
Een van die keren was toen er, zodra ik het licht uitdeed kakkerlakken op mijn kussen, over mijn gezicht en over mijn handen begonnen te lopen. Niet prettig! En daarom moest dat snel afgelopen zijn. Bij het licht van mijn bedlampje zag ik waar die beesten vandaan kwamen: uit de muur waartegen mijn bed was neergezet. Daarin zaten diverse gaten, dus dat was voor die kakkerlakken  gemakkelijk binnenkomen.
Wat doe je dan? Gaten opvullen met je sokken? Daarvan had ik er onvoldoende bij me. Beter leek me om mijn bed weg te halen van die muur en in het midden van de kamer te plaatsen.
Het was even een inspanning om dat gedaan te krijgen, maar de moeite werd beloond: ik heb daarna prima geslapen (al hoorde ik de beestjes af en toe wel heel dichtbij ritselen).
Een andere keer ontdekte ik dat de deur van mijn kamer niet op slot kon. Zoiets slaapt ook niet lekker. Opnieuw zag ik in het verschuiven van mijn bed dé oplossing. Ik heb het ledikant stevig tegen de deur aangezet. Wie daarna nog ongevraagd naarbinnen wilde, die moest eerst over mij heen kruipen. Een geruststellende gedachte en daarmee ben ik weer lekker in bed gekropen. Nou ja lekker? De geluiden op de gang toeterden af en toe wel erg luid in mijn oren...
De derde keer dat ik aan het schuiven sloeg, was tijdens een bloedhete nacht in een hotel ergens in Zuid-India. De airco ronkte volop, maar mijn bed stond helemaal aan de andere kant, voor mijn gevoel onbereikbaar voor de koelte. Dus leek het me handig mijn bed zó op te stellen dat ik die koude lucht wel ging voelen. Schuiven dus: eerst van de ene naar de andere kant van de kamer, vervolgens een beetje naar links, dan weer wat naar rechts met dat bed. Uiteindelijk kon ik in een heerlijke koelte gaan slapen.
Met een beetje schuldgevoel denk ik nu terug aan mijn buren in al die hotels. Ze moeten dat schuiven hebben gehoord en zich af en toe geërgerd hebben omgedraaid.
En dan de kamermeisjes, de volgende dag. Omdat ik vaak meerdere dagen ergens verbleef, leek mij het 't handigst om mijn stellages niet af te breken. Voor de dames die de volgende dag mijn kamer kwamen schoonmaken was dat natuurlijk minder prettig. Ik hoor het ze al zeggen, of denken: wat is hier gebeurd?!
Sorrie, dames. De boel verbouwen deed ik echt uit nood.

 

              

   

Contact

Draagt Elkanders Lasten:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
Ten name van:
Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van